3 Aralık 2011 Cumartesi

Hicret'ten Alınacak Dersler



Hicret'ten Alınacak Dersler
Ömer Tuğrul İnançer


"Hicret sırasında Efendimiz’in bir başka önemli uygulaması şudur: Efendimiz bir müşrik olan Abdullah bin Uraykıt’ı kendisine kılavuz seçiyor. Niçin? Çünkü Hicret’ten on yıl sonra Mekke’de inen ayet “Emaneti ehline veriniz! ”diyor."

"Efendimizin hicret yapacağı akşam Hz. Ali’nin Hz. Peygamber’in yatağına girmesi üzerinde de durmak gerekiyor. Bu iman ve sadakat bize çok şey söylüyor. Bu muhabbetin, hürmetin ve fedakârlığın en hakikatli ifadesi, canını canana feda örneğidir."

"Efendimiz’in stratejistliğine işaret olarak sadece Uhud’a dikkat çekiyoruz, okçuları yerleştirdiği yerin seçimindeki isabeti anlatarak. Hâlbuki Efendimiz, hayatının bütün dilimlerinde aynı hassasiyete sahiptir. Hicret de bu anlamda bize çok ipucu veriyor."

Ömer Tuğrul İnançer'in Hicret hakkındaki değerlendirmeleri son derece ilgi çekici. Hz. Muhammed'in Mekke'den yola çıkmadan evvel Hz. Ali'ye teslim ettiği emanetler; yine Hz. Ali'nin, Mekke'den ayrılan Hz. Peygamber'in yatağında bekleyerek Efendimiz'i hedef alan suikastçileri beklemesi; Hicret sırasında Efendimiz ve Hz. Ebu Bekir'e kılavuzluk eden ve Mekkeli bir müşrik olan Uraykıt...


Hicret konusunda ezber bozan bu değerlendirmeleri okumak için...


http://www.sonpeygamber.info/hicret-ten-alinacak-dersler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder